Tuna: Ja dashuria ime
Kėngėtarja nga Shkupi, Altuna Sejdiu, pranon se janari i kėtij viti ka qenė pasiv sa i pėrket anės profesionale tė saj, por ajo premton se kėtė vit do ta pėrmbyllė mė suksesshėm se kurrė mė parė. Po ashtu, Tuna ėshtė nė pėrmbyllje tė studimeve nė Selanik.
-Cilat janė tė rejat e fundit nga Tuna?
“Kohėt tė fundit i gjithė fokusi im ėshtė pėrqendruar nė festivalin e “Eurovizionit” nė Maqedoni. Po merrem me pėrgatitje rreth prezantimit tim skenik, interpretimit dhe detajeve tjera. Nė plan privat, para disa ditėsh mbarova edhe kėtė semestėr dhe u transferova nė Selanik, ku do tāi ndjek studimet pėr vitin e fundit. Do tė jem tri ditė nė javė atje dhe ditėt tjera nė relacionin Shkup-Prishtinė”.
-Cilat janė ndryshimet e Tunės kohėt e fundit si nga pamja, ashtu edhe nga karakteri?
“Nga pamja nuk kam bėrė ndryshime drastike kohėt e fundit dhe nuk planifikoj tė bėj mė. Ndėrsa nga karakteri kam ndryshuar shumė, nė aspektin pozitiv. Tani mendoj dhe veproj ndryshe nga para disa vitesh, sepse vetė “show biznesi” mė bėri mė tė pjekur”.
-Je e dashuruar me njė reper nga Kosova, kėshtu qė ėshtė pėrfolur se Tuna sė shpejti edhe do tė martohet me tė...
“Nuk e kam nė plan tė martohem sė shpejti. Kjo ėshtė gjėja e fundit qė mė shkon ndėrmend tani. Jam e koncentruar nė karrierė. Por natyrisht qė njė ditė do tė martohem dhe do tė krijoj familjen e madhe, ashtu sikurse e kam paramenduar”.
-A mendon se lidhjen tuaj edhe mė tė fortė si ēift, e bėn profesioni i njėjtė me tė?
“Profesioni i njėjtė ėshtė njė pėrparėsi nė suksesin e njė lidhjeje, por nuk ėshtė vetėm kjo. Mendoj se gjithēka varet nga vetė karakteri i tė dyja palėve”.